Cine suntem?
Ce facem?

despre designer

Andreea Cretu a studiat la Londra și a obținut licenta in design vestimentar de la Middlesex University. Pe perioada studiilor a lucrat ca intern pentru Peter Pilotto și Leny G. Studiile si experienta personala si profesionala din Londra i-au oferit posibilitatea sa-si dezvolte cultura in ceea ce priveste “fashion design” si sa imbratiseze non-conformismul londonez.

Ulterior intoarcerii in Romania, și-a deschis propriul studio de moda si showroom atat pentru colecții sezoniere ready-to-wear cat si pentru bespoke tailoring. Andreea Cretu oferă o abordare modernă prin reinterpretarea liniilor clasice si a formelor geometrice si arhitecturale combinate perfect intr-un joc extravagant al tesaturilor. Pornind de la sloganul Dare to be different, wear your personality! colectiile semnate Andreea Cretu au ca focus femeia moderna prin constructia structurata si avangardismul creatiilor.

fetish

Colectia Fetish reprezinta o poveste, o imagine a unei femme fatale, puternica dar delicata, un înger si un demon si un contrast al emotiilor proprii atunci cand desenez. Am vrut să creez ceva personal, unic și profund avand ca muza personajul “Salomeea” si ca inspiratie dansul celor sapte valuri din opera lui Oscar Wilde care pare a fi o verigă de legătură între mişcarea romantica definita de noapte, de pasiuni, de revoltă şi psihanaliza freudiană.

În dezvoltarea de design, am avut ca punct central contrastul dintre forme, texturi si țesături si asocierea dintre fluiditatea din fantezii si structura arhitecturala (care ma caracterizeaza ca designer). Combinand matase cu piele, silueta feminina cu accesorii din piele si lanturi, tehnologia moderna cu laser cu finisajele traditionale realizate manual, culoarea predominanta a intregii colectii –  negru cu alb, am creat o colectie  dedicata femeii  puternice, senzuale si provocatoare, dar in acelasi timp subliniind delicatetea, fragilitatea si romantismul ce o caracterizeaza.

Am vrut să creez un sentiment de teatru si drama prin jocul de contraste vizibil in întreaga colecție. Lumina reflectata de fiecare piesa este unica din orice unghi de observatie. Aceasta poate fi intensa, soft, sau ar putea orbi devenind obsesiva la fel ca femeia din viziunea mea.

Colaboratorii nostri